Aarschotse Buitenband, zondag 30 juli 2023

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 30 juli 2023 09u00 - 15u00
Transportbedrijf Van den Eynde - PRETERSTRAAT 52, 3118 WERCHTER
Op de laatste zondag van juli kan je gaan fietsen om al het moois in de streek rond Aarschot te ontdekken. Je kan kiezen voor een grote toer van 60 km die je langs alle startplaatsen leidt of voor een kortere toer van zo'n 35 km. Nieuw en extra leuk dit jaar is dat bij iedere toer een straffe, lokale beleving inbegrepen is.
Een klassieker, maar in een nieuw jasje. Op de laatste zondag van juli kan je gaan fietsen om al het moois van de streek rond Aarschot te ontdekken. Je kan vertrekken vanuit Betekom, Langdorp, Rillaar, Sint-Pieters-Rode, Werchter en Wezemaal.

Vertrekken kan tussen 9 en 15 uur, waarbij je ter plekke inschrijft en aangeeft of je voor de lange toer of de korte toer kiest. De korte toer telt zo’n 35 km en leidt je langs 3 startplaatsen via een straffe, lokale beleving. De lange toer telt zo’n 60 km, leidt je langs de 6 startplaatsen en ook langs een straffe beleving.

Wie kiest voor de lange toer (vanuit alle startplaatsen) of voor de korte toer vanuit Langdorp, Rillaar of Sint-Pieters-Rode brengt onderweg een bezoek aan de unieke Stadsbrouwerij van Aarschot. Een proevertje kan er uiteraard ook niet ontbreken.
Wie voor de korte toer vertrekt vanuit Betekom, Werchter of Wezemaal kan onderweg de prachtige, mysterieuze Donjon Ter Heyden-toren van Rotselaar beklimmen.

Inschrijven doe je ter plekke, vooraf inschrijven is niet mogelijk. Deelname kost €6 en leden van Landelijke Gilden genieten van €2 korting. Het bezoek aan de beleving is hierbij inbegrepen. Daarnaast ben je verzekerd, geniet je van een goed bewegwijzerde route, ontvang je een stuk fruit bij vertrek en maak je na inleveren van je stempelkaart kans op een heerlijk pakket met streekproducten. Extra leuk: kinderen t.e.m. 12 jaar mogen zelfs gratis meefietsen!

De startplaatsen:
• LG Betekom: : Parochiecentrum (Beekstraat 19)
• LG Langdorp: FC Kapelleke (Oude Mechelsebaan 565)
• LG Rillaar: Kortakkerzaal (Kortakker 11)
• LG Sint-Pieters-Rode: Kloosterhof (Kerkplein 1)
• LG Werchter Transportbedrijf Van den Eynde (Preterstraat 52)
• LG Wezemaal Den Ateljee (Vlasselaarweg 16)

Op iedere startplaats is er mogelijkheid tot een hapje en tapje en schenken we het lokale bier van Stadsbrouwerij Aarschot. Je kan rekenen op een hartelijke ontvangst en een gezellige glimlach van onze vrijwilligers. Kortom, we kijken ernaar uit jou te mogen verwelkomen!

Praktisch

Vertrek
Tussen 9 en 15 uur
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Werchter
Prijs
€ 6,00
2 euro korting voor leden Landelijke Gilden; Kinderen t.e.m. 12 jaar fietsen gratis mee
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Meer activiteiten