Aarschotse Buitenband, zondag 31 juli 2022

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

 • zondag 31 juli 2022 08u00 - 15u00
Zes verschillende startplaatsen rondom Aarschot - GROTE MARKT , 3200 AARSCHOT
Op de laatste zondag van juli kan je gaan fietsen om al het moois in de streek rond Aarschot te ontdekken. Je kan kiezen voor een grote toer van zo'n 70 km die je langs alle startplaatsen leidt of voor een korte, lokale toer van zo'n 30 km. Nieuw en extra leuk dit jaar is dat bij iedere korte toer een beleving inbegrepen is.
Op de laatste zondag van juli kan je traditioneel gaan fietsen om al het moois van de streek rond Aarschot te ontdekken. Vertrekken kan in Betekom Schoonderbuken, Sint-Pieters-Rode, Werchter, Wezemaal en Wolfsdonk. 

Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur, waarbij je ter plekke inschrijft en aangeeft of je voor de lange toer of de korte toer kiest. De lange toer telt zo’n 70 km en leidt je via een mooie route langs de 6 startplaatsen, waar je halt kan houden voor een hapje of drankje. De korte toer telt zo’n 30 km en zoekt de lokale pareltjes op. Nieuw en extra leuk dit jaar is dat bij iedere korte toer een beleving inbegrepen is. Afhankelijk van je startplaats kan je onderweg een een molen, een museum of een tentoonstelling van oldtimertractors bezoeken.

Inschrijven doe je ter plekke, vooraf inschrijven is niet mogelijk. Deelname kost €5 en leden van Landelijke Gilden genieten van €2 korting. Kinderen t.e.m. 12 jaar mogen zelfs gratis meefietsen. In ruil ben je verzekerd, geniet je van een goed bewegwijzerde route, krijg je een wegbeschrijving mee en geniet je van een lokale beleving, als je kiest voor de korte toer. Bovendien maak je na inleveren van je stempelkaart kans op een heerlijk pakket met streekproducten.

De startplaatsen:
 • Betekom: Parochiecentrum, Beekstraat 19
 • Sint-Pieters-Rode: Kloosterhof, Kerkplein 1
 • Schoonderbuken: Familieheem (Houwaartstraat - achter de kerk)
 • Werchter: Transportbedrijf Van den Eynde, Preterstraat 52
 • Wezemaal: Den Ateljee, Vlasselaarweg 16
 • Wolfsdonk: Onze School, Veerlestraat 7
Als je kiest voor de korte toer van 30 km, is een lokale beleving inbegrepen. Deze is afhankelijk van de startplaats:
 • Startplaats Betekom - Bezoek aan de Heimolen in Langdorp (10 – 16 uur): dit pareltje van lokaal erfgoed is een staakmolen die dateert van 1662. De huidige molen is nog quasi helemaal origineel. Neem een kijkje in de molen, bewonder de rijke geschiedenis ervan en stel al je vragen aan de molenaar.
 • Startplaats Schoonderbuken - Bezoek aan het streekmuseum de Reinvoart. Dit bijzondere museum wil de eigenwaarde van het Limburgs Hageland bewaren en laten herbeleven door de bezoekers. Maak kennis met het dagelijkse leven in het Hageland anno 1900 en stap terug in de tijd.
 • Startplaats Sint-Pieters-Rode: een route vol nostalgie die je leidt langs de Gempemolen, de Vlooybergtoren (bekend van ‘Callboys’) en langs het standbeeld van Eddy Merckx. Dit werd ingehuldigd in 2015 en staat in Meensel-Kiezegem, waar Eddy Merckx in 1945 geboren werd. Aan het standbeeld vind je ’t Klein Verlet, een gezellig dorpscafé waar je vanaf 10.00 uur kan verpozen en waar Landelijke Gilden je een consumptie aanbiedt.
 • Startplaats Werchter - Bezoek aan een unieke tentoonstelling van oldtimer tractors. Je komt ogen tekort om de verschillende tractors te aanschouwen, van de jaren ’20 tot de jaren ’50. Geniet vervolgens van een consumptie n.a.v. het 100-jarig bestaan van LG Werchter
 • Startplaats Wezemaal - Bezoek aan Belevingscenter Sven Nys (10 – 18 uur): Het Belevingscentrum is de spil van het Sven Nys Cycling Center. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van de cyclocross. Onder de kampioenentruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning, kan je een kijkje nemen in de camper van een veldrijder of een foto nemen met een moddergezicht.
 • Startplaats Wolfsdonk - Bezoek aan de Kempense Beddermolen. Dit is een korenwindmolen, die opgericht werd in 1723. Dit uniek stukje erfgoed ligt in het bosrijke Merodegebied, waar het heerlijk vertoeven is. Je zal versteld staan van de rust die deze molen uitstraalt.

.Praktisch

Vertrek
vanaf 08.00 uur
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Werchter
Prijs
€ 5,00
2 euro korting voor leden Landelijke Gilden Kinderen t.e.m. 12 jaar fietsen gratis mee
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator