Dagreis Van Balenberg tot Molokaï

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 6 april 2019 09u00 - 18u00
Transport Van den Eynde - PRETERSTRAAT 52, 3118 WERCHTER
Een klassieke gegidste daguitstap naar Tremelo, het dorp van Pater Damiaan, de Grootste Belg, en Sven Nys, De Kannibaal van Baal. Het verhaal van twee mensen op reis door de wereld, van de Balenberg tot in Molokai, elk met hun eigen doel maar allebei inspirerend.
Wijzigingen onder voorbehoud
10.00 uur : Aankomst in het Sven Nys Cycling Center, Balenbergstraatje 11 te 3128 Baal. Onthaal met koffie in het Fiets- en Eetcafe Velo.
10.30 uur : Het belevingscentrum op de top van de Balenberg is de spil van het Sven Nys Cycling Center. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van de cyclocross. Onder de kampioenstruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning. Je kijkt er door een raampje in een camper waar veldrijders zich voorbereiden op een koers, enz. Rond het belevingscentrum ligt het bekende veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys.
11.45 uur : Bezoek aan het pluimveebedrijf van Ellen Vaneynde. Er lopen 60.000 kippen rond die met plezier hun ei kwijt willen.
13.00uur : Hoofdschotel (kipfilet, kroketten, champignon- en pepersaus, seizoengroentjes) en koffie in restaurant ’t Vennepark of een koude schotel met ham in het Fiets- en Eetcafe Velo. Dranken niet inbegrepen.
14.30 uur : Groep 1 gaat met de huifkar, getrokken door 2 boerenpaarden, naar natuurgebied ’t Schipperke. Een gids vertelt onderweg in 't kort de geschiedenis van Tremelo en zijn 'Messenvechters'. Groep 2 bezoekt het nieuwe Damiaanmuseum en geboortehuis van Pater Damiaan. Het vernieuwde Damiaanmuseum is een eigentijds en interactief belevingscentrum waar je het spoor volgt van Damiaan. Het museum loodst je doorheen de verschillende periodes in het leven van deze Grootste Belg en toont dat Damiaan ook vandaag een bron van inspiratie is.
16.00 uur: Wissel groepen.
17.30 à 17.45 uur : einde.

Praktisch

Vertrek
9:30
Artiest / Spreker / Gids
Gidsenbond Tremelo
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Werchter
Prijs
€ 45,00
Niet-leden : €55
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

016/53.12.17